keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2009

Lapinpaistos



Tämän reseptin kirjoitin muistiin joskus 80-luvulla. En muista ajankohtaa tarkemmin, mutta sen muistan, että ruoka esiteltiin televisio-ohjelmassa. Ohjelma kertoi suurperheen elämästä jossainpäin Suomea: puuhakas ja osaava äiti ja monta lasta kokkasivat yhdessä eivätkä pelkästään ohjelmaa varten, vaan perheessä oli kunnon rutiinit ja kaikki osallistuivat arjen pyöritykseen. Tätä ruokaa varten nuorimmat pojat pilkkoivat tottuneesti sipulia sukelluslasit päässä etteivät sipulihöyryt itkettäisi. Ja hyvää tuli! Näin tehdään paistosta 4:lle keskinälkäiselle:

n. 300 g kohmeista poronkäristystä leikataan silpuksi
8 keskikokoista perunaa ja
2 porkkanaa karkeaksi raasteeksi
1 sipuli ja
1-2 valkosipulinkynttä hienonnetaan
n. 100 g sinihomejuustomurua
Aineet sekoitetaan ja laitetaan voideltuun uunivuokaan.Sekaan voi ripotella suolaa ja mustapippuria, omien tottumusten mukaan. Päälle kaadetaan liemi, jossa on
2 dl kermaa
1 dl maitoa
1 muna

Paistetaan 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoillaan tietysti puolukkasurvoksen ja maustekurkkusuikaleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti