torstaina, huhtikuuta 02, 2009

Ananasputinki Esterin tapaan



Joku esteri valmisti tätä jälkiruokaa aina pääsiäiseksi 30-luvulta lähtien. En usko, että Esteri enää tekee putinkia maalliseen makeanhimoon. Minä löysin reseptin 80-luvun alussa ja jatkan uskollisesti Esterin pääsiäisperinnettä. Tämä on kevyt keväisenoloinen jälkiruoka ja ananaksessa on pääsiäisilmettä.

Iso tölkki ananasrenkaita silputaan, jätä muutama koristeluun

Mittaa kattilaan seuraavat aineet, sekoittele miedolla lämmöllä kunnes massa saostuu ja tulee kuohkeaksi. Vatkaa haaleaksi.
1½ dl ananaslientä
1 dl sokeria
1 muna
2 keltuaista

2 dl kermaa vaahdotettuna

Liota 3 liivatelehteä kylmässä vedessä, puristele kuiviksi, anna liueta tilkkaseen kuumennettua ananaslientä ja sekoita putinkiliemeen, pyöräytä lempeästi kermavaahtokin mukaan ja kaada massa kylmällä vedellä huuhdottuun vuokaan ja pane jääkaappiin jähmettymään.

Kumoa tarjoiluvadille ja koristele ananasrenkailla, cocktailkirsikoilla, kermavaahtopursotuksilla, pähkinärouheella, suklaalastuilla, pääsiäismakeisilla, mahdollisuudet ovat elleivät rajattomat niin ainakin monet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti