400 g porkkanoita kuoritaan, viipaloidaan lanteiksi ja keitetään vähässä ja vähänsuolatussa vedessä kypsiksi. Ota keitinlientä desin verran talteen.
Porkkanoiden kypsyessä
½ dl valkoviinietikkaa ja
3-4 rakuunanvartta keitellään hissukseen kokoon
Rakuunanvarsista riivityt lehdet pannaan porkkanoiden sekaan ja soseutetaan, lisätään viinietikantilkka (miinus rakuunanvarret) ja
75 g pehmeää voita, vatkataan vähän, suolaa ja valkopippuria maun mukaan
Voilà, pehmeä samettinen kastike on valmis. Liraus keitinlientä, jos halua notkistaa kastiketta.
Kuvassa on Ukolle ja Akalle tarjolla keitettyä kukka- ja parsakaalia, maissia, lohkoperunoita (jotka vain näyttävät palaneilta) ja broilerinfileepihvejä.
PS. Minulla on vahvana sellainen tunne, että kastikkeeseen sopisi ½ dl kuorituista manteleista tehtyä rouhetta. Tunne perustuu siihen, että mantelirouhe teki porkkanalaatikosta täydellisen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti