sunnuntaina, helmikuuta 01, 2009

Baileys- vanukas

on idioottivarna, yksinkertainen, voi valmistaa kenttäolosuhteissa tai vaikka eksyneenä.
Valmistetaan suklaavanukas valmispakkauksesta pakkauksen ohjeella, mutta osa maidosta korvataan Baileys-kermaliköörillä. Mikä osa - makuasia, mutta lähtisin melko varovasti liikkeelle.
Neljän hengen annokseen käytetään yleensä puoli litraa maitoa, siitä voisi korvata puoli desilitraa liköörillä. Koristelu juhlistaa: kermavaahtoa, suklaalastuja tai kaakaotöpsäys. Suklaa ja vadelmat (tuoreet) on hyvä yhdistelmä. Silloin töpsäys voisi olla tomusokeria viime hetkellä.
- Äiti miksi?
- Siksi, että tomusokeri häviää jääkaapin kosteudessa. Kemiaa poikaseni. Luulisin.

Tämän vanukkaan avulla voi kerätä irtopisteitä valehtelemalla, että se on salainen perintöresepti, vaativa ja suuritöinen.
Valehtelijan uran voi aloittaa - ihan noin kokeilumielessä - väittämällä vammalalaisen Pyymäen leipomon Canelo-korppuja omatekoisiksi. Ne ovat ihania, suussasulavia herkkukorppuja, joita tehtäessä ei liene voita eikä sokeria säästelty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti