keskiviikkona, helmikuuta 11, 2009

Koulutus ja kurssitus

Taas uusi rimanalitus. Kaikille n. 200:lle osallistujalle jaettiin julmetun painava opus, jonka pitäisi ohjata alan toimintaa koko EU:ssa, ja siihen perehdyttiin siten, että Virkamies luki ääneen katkelmia, joita sitten pohdittiin vierustoverin kanssa. Pohdittiin mitä pohdittiin.
Jos kaikki se jatkokoulutus, johon olen osallistunut niin komennettuna kuin omasta halustani, olisi ollut sisällöltään täysipainoista ja esitetty ammattitaitoisesti, olisin varmasti virkeä ja innostunut työntekijä, mutta valitettavasti koulutuspäivät ovat useimmiten olleet paperinmakuista pakkopullaa, jonka nieleminen ja sulattaminen on ollut yhtä piinaa. Onneksi mukana on muistiinpanovälineet, joilla voi itseään viihdyttää. Minä piirtelen ja kirjoittelen pystyäkseni istumaan hiljaa paikallani nukahtamatta. Viimeksi puuhastellessani omien ajatusteni parissa keksin harrastuksen, jolla voin työllistää itseni seuraavilla kerroilla eikä ole ihan mahdoton sekään ajatus, että harrastus jatkuisi työelämän jälkeenkin ja saisin lisätuloja niukan eläkkeen oheen. Tässäkin talouslamassa ovat tulevaisuuden näkymät varsin synkät ja eläkeläisellä tulevat sissitaidot olemaan tarpeen ruumiin ja sielun säilyttämiseksi samassa paketissa kutakuinkin toimivina.
Minun oivallukseni on toiminimi Rivot Ristikot. Aion jo seuraavana koulutuspäivänä laatia sanalistoja, joista sitten poimin sanoja ristikoihin. Vihjeet voivat olla kuvallisia ja sanallisia. Aihepiiri rajoittunee alapäähän, siis seksuaalisuus kaikissa ilmenemismuodoissaan, ja tietysti pissa- ja kakkaosasto. Mikä muukaan voisi olla rivoa? Myyn ristikoitani kaikkiin niihin lehtiin, joiden kannessa vääntelehtii rihmoihinverhoutunut runsasmuotoinen öljytynkiiltävä ihmispolo suu raollaan ja silmät harittaen. Tai kaksi ihmispoloa, ehkä kimppapolo, pahimmillaan joku luontokappalekin. Toisaalta, mikä estäisi laaja-alaisuutta. Esimerkiksi uskonnolliset ristikot voisivat olla laatijalle hyvää mielenylennystä rivoudessa rypemisen vastapainoksi ja ratkojille erinomaisen yleissivistäviä. Mutta näitä tarjoan aivan toisenlaisiin lehtiin. Kaupallisesti rivot ovat tietysti paljon kannattavampia. Siispä listaan kaikki vaot, nännipihat ja esinahat kun olen seuraavan kerran ala-arvoisen koulutuksen kohteena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti