maanantaina, maaliskuuta 29, 2010

Kevyt kanakeitto


Tämä on kreikkalaista alkuperää oleva keitto, jonka reseptin olen joskus kauan sitten ottanut talteen jostakin ja jonka nimeä en ole tallettanut. Siinä taustatiedot. Tämä voi olla alkukeitto, mutta riittää pääruoaksikin, jos sitä on tarpeeksi ja tarjoaa sen kanssa hyvää hiivaleipää ja voimakkaan makuista juustoa. Juuston rasvaprosentit voi itselleen suoda ja antaa anteeksi sellainenkin, joka ei ole rasvan suhteen yhtä paatunut kuin minä, sillä keitto on lähes rasvaton. Keitto on itse asiassa vähän pääsiäishenkinen tai ainakin keväinen. Minulle tämä resepti ainakin palautuu mieleen kun talven selkä on taittunut ja päivä pidentynyt niin, että ollaan kuulaiden kevätiltojen kynnyksellä.

1 l kanalientä (vettä + pari kanaliemikuutiota tai riittävä loraus fondia)
laakerinlehti tai pari, pari valkosipulinkynttä vaikka kuorineen, kokonaisia pippureita kymmenkunta, väri maun mukaan - joko oman tai pippureiden.

Kun liemi kiehuu, sinne lisätään
2 broilerinfilettä, keitetään kypsiksi ja nostetaan odottamaan keiton valmistumista.

Liemi siivilöidään ja kaadetaan takaisin kattilaan ja siinä keitetään
1 dl pitkäjyväistä riisiä (minä en kelpuuta täysjyväriisiä, se ei ime makua itseensä ja syödessä tuntuu kuin olisi hiekkaa suussa)
Kun riisi on kypsää, lisätään suurus, johon on sekoitettu
2 keltuaista ja
½ sitruunan mehu
ja lisätään vielä desin verran kuumaa keittolientä ja lirutetaan sitten keiton sekaan. Nyt ei saa enää kiehua!
Vielä lisätään suupaloiksi leikatut rintafileet ja runsaasti persiljasilppua antamaan väriä ja makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti