Parsaa on nykyään saatavilla ympäri vuoden, mutta hinnasta huomaa milloin varsinainen parsasesonki on taas kerran saapunut. Se on kaksinverroin ilahduttavaa, sillä parsa on sekä hyvää että kevään merkki ja ja kevättä tässä odotellaan hartaasti pitkän kylmän kauden päätteeksi.
Nyt tuli vastaan edullinen neljänneskilon puntti vihreää parsaa ja tarkoin mietittyäni päätin tehdä siitä pasta-aterian, vihreän kasvisherkun, joka sopii myös nimikkeen pasta primavera alle.Näitä tarvitaan:
mutta ananas työntyi kuvaan ennen aikojaan, kuuluu vasta jälkiruokaan
Tein muka kahdelle, mutta tuli neljälle. Mitat sovittelin saatavilla olevien
pakkausten mukaan, ettei jäisi hukkapaloja.
250 g vihreää parsaa, puisevan tyviosan leikkasin pois,
perunankuorimaveitsellä höyläilin varsia ja pilkoin ne noin 4 cm:n palasiksi
150 g sugar snapseja - minä en tiedä mitä ne ovat
suomeksi. Ruotsi ottaa avosylin kaiken mikä tulee Amerikasta, vaikka näille on myös
ruotsalainen nimi salladsärtor. Oli miten oli, ne ovat herneen palkoja, jotka ovat pulleita ja
rapeita (snapsahtavat katkaistaessa) siinä missä sokeriherneen palot ovat lituskoita
ja nahkeita (eivät snapsahda)
Runsaasti vettä kattilaan, suolaa sopivasti ja kiehuvaan veteen ensin
parsapalat pariksi minuutiksi, sitten herneenpalot ja puoliminuuttia
kiehumista, nostellaan reikäkauhalla vihannekset sivuun ja kiehuvaan
keitinveteen lisätään
250 g pastaa, keväiseen ilmeeseen sopivat erinomaisesti
perhoset, farfalle, ja saavat kiehua pakkauksessa ilmoitetun ajan. Ennen
kuin pasta kaadetaan lävikköön, otetaan talteen myöhempää käyttöä varten
2 dl keitinlientä.
Pastakattilaan laitetaan:
2 rkl voita ja
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
ja parsapalat ja herneenpalot ja kypsytellään niitä pari
minuuttia ja sitten lisätään taas
2 rkl voita
1 avokado kuutioituna
(siis olen poistanut kuoren ja kiven...)
keitetty
pasta
1 dl parmesaani- ja/tai pecorinoraastetta
1 dl basilikasilppua
Suolaa? Mustapippuria. Keitinlientä notkistamaan sopivaksi. Pyöräytetään
sekaisin, tarjoiluastiaan ja lisää juustoraastetta päälle. Syömään. Patonkia
tarjolle. Salaattia? - ei oikeastaan.
Mutta jälkiruoaksi mielellään jotain raikasta, hedelmä tai jäätelöä. Me otimme sekä että, kun oli tuoretta ananasta. Ruikaus kinuskikastikettakin.
Tuli keväinen mieli. Vielä se kesä tulee.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti