perjantaina, elokuuta 06, 2010

Omenalehikäinen

Tämä on helppotekoinen ja erittäin hyvänmakuinen leivonnainen/jälkiruoka, jonka näin Chez Jouni-ohjelmassa ja tein sen samantien, en tosin annoskokoisina vaan yhtenä isompana ja tulen tekemään jatkossakin ja toivon mukaan saamaan kehuja!

5 kommenttia:

 1. Myrsky tiputti Sokeri-Mironeita, tuo leivonnainen lienee parempi hapahkoista, Odotan Antonovkasatoa. Ja kuivaan Mironit.

  Olen uuno leivontapuolella. Valmis lehtitaikina?
  ManteliJAUHO? Miksi tarvitaan kananmunaa, mitä korviketta tarjolla allergiselle?

  VastaaPoista
 2. Hapokas omena hyvä valinta!Valmis lehtitaikina (=voitaikinaksikin kutsuttiin viime vuosituhannella ja sen valmistamiseen myös käytettiin voita) löytyy pakasteista, mantelijauho/ -jauhe on jauhettua mantelia, löytyy leivontatarvikkeista esim. 80 gramman pussissa.Muna onkin vaikeampi kysymys. Sitä on tässä mukana käsittääkseni sitomassa sokeria ja mantelijauhetta tahnaksi.Voisiko korvata öljyllä?Maun kärsimättä? En uskalla luvata. Mutta olen tehnyt ennenkin näitä pikaleivonnaisia laittamalla taikinalevylle mantelimassaviipaleita omenoiden tai muiden hedelmien alle. Tulitko autetuksi?

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Ahaa, torttutaikinaa tämä on suomensuomeksi:) Pysyislöhn mantelijauhe ja sokeri veden kanssa koossa?, Mitä on nesteosa valmiista mantelimassasta? Tanskalaisissa Borgin? massasuklaissa se on viiniä.

  VastaaPoista
 4. Ruotsalainen mantelimassapötkylä (300g) sisältää manteleita (46%),sokeria, vettä ja säilytysainetta (E202), joten vastaus kysymykseesi tuntuisi olevan, että pysyisi koossa eikä säilytysaineen tarvetta synny kun syöt suihisi herkun kohtuullisessa ajassa.

  VastaaPoista
 5. Korjasin viimeiset antonovkat. Jakelin niitä ystäville ja kylänmiehille sekä kuivatin puolikuunkin muotoisina viipaleina, paksuus tosin vaihtelee, luovasti. Sydämenmuotoisiakin löytyy.

  Sain maistaa erään ystävän tekemään omenapiirakkaa. Siinä oli soseutettu omenat ja makeutettu hunajalla, kanelitankokin esiintyi valmistusvaiheessa. Pohja oli speltti- ja vehnäjauhoista tehty.

  Kokonaisuus oli järisyttävän hyvää! Se hävisi ensimmäisenä seitsemän sortin juhlakahvipöydästä.

  VastaaPoista