sunnuntaina, toukokuuta 22, 2011

Raparperihyve

Minun ajatusmaailmani ei tietoisesti työstä raparperia. Välillä ajattelen muutakin ja useimmiten en sitten yhtään mitään. Nyt vain tuntuu putkahtavan raparperiteemaa eikä tämä ole edes viimeinen.
Raparperihyve on muunnos edellisestä reseptistä eli se rakentuu uunissa haudutetun raparperikompotin käyttöön. Siis kompotti on valmiina. Uunivuoan pohja laitetaan peittoon parilla kerroksella digestivekeksejä palasteltuina ja sitten kerros kompottia (levittyy lämpimänä parhaiten) ja päällimmäiseksi tulee marenki. Minun 20 cm kertaa 15 cm vuoassani marenkiin tarvittiin 2 valkuaista hyvin vaahdotettuna + 1 dl sokeria ja ½ dl mantelirouhetta. Parisataa-asteisessa uunissa niin kauan, että pinta on maitokahvin värinen. Kuten kuvasta näkyy, marengista tuli pannukakun näköistä, vaikka yritin nostella siihen oikeaoppisesti taiteellisia huippuja.. Ne valahtivat jääräpäisesti alas samantien.
Tämä syödään haaleana vaniljakastikkeen kera. Annoksen olisi syytä olla sellainen, että se menee kerralla, sillä marenki ei kestä jääkaappisäilytystä. Siitä tulee siellä ikävän näköinen nahistunut nahka, marenkivanhus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti