lauantaina, tammikuuta 19, 2013

"Vadelma ja avokado ne yhteen soppii,

huomenna pannaan samaan koppiin eli kuppiin". Tämä jälkiruokaohje on sikahelppo ja nopea ja vähien aineiden takia edullinenkin. Lopputulos muistuttaa rakenteeltaan jäätelöä/jäädykettä ja on terveellistä, jos sillä on jotain merkitystä .Jos sitten sattuu omistamaan martinilasit, jollaiset minä onnenmyyrä onnistuin hankkimaan elämäni ehtoota sulostuttamaan (ja vielä halvalla kuin kuin Vilénin Sulo), on esillepanokin juhlava. Tämä voisi  tietysti olla välipalakin siinä terveellisessä muodossa ilman makeutusta, mutta sitä voi sitten syödä mistä tahansa kupposesta.
Siis neljälle:
250 g pakastevadelmia, suoraan pakastimesta
1 kypsä avokado pilkottuna
1 tl vaniljapulveria tai -sokeria
ja kaikki hurautetaan tehosekoittimella tai monitoimikoneella tai jollakin vitkuttimella tasaiseksi massaksi. Siinä se on. Minä tietysti lisäsin tomusokeria ihan vain maun vuoksi.Terveellisenkin ravinnon täytyy maistua hyvältä, onhan mielenterveyskin osa tätä ihmisen psykofyysistä kokonaisuutta.

Tämä oli vasta koekappale tätä lajia. Jatkossa laitan (jos laitan) tähän annokseen vadelmajäätelön/ jäädykkeen  rinnalle myös vaniljajäätelöpallon. Siitä tulee makeutta ja annos on nätimmän näköinen.


3 kommenttia:

 1. Ulkomaiset pakastevadelmathan pitäisi aina kuumentaa ennen syöntiä (norovirusriski)..

  VastaaPoista
 2. No enpä tiennyt moisesta vaarasta eikä ulkomaisia pakastevadelmia ole yleensä edes tarjolla, mutta nyt löytyi Lidlistä ja vieläpä hyvin edullisen hintaisia.Kattilan tai uunin kautta sellaiset tarjolle jatkossa.

  VastaaPoista
 3. Täällä saa yleensä vaan puolalaisia pakastevadelmia, kotimaisia on tarjolla hyvin harvoin.

  http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa_elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden_kayton_rajoitukset/ulkomaiset_pakastevadelmat

  Meillä on kyllä onneksi pakastimessa kotimaisia marjoja.

  VastaaPoista