tiistaina, helmikuuta 05, 2013

Hyvää Runebergin päivää !


Tällä reseptillä olen hoitanut Runebergin päivän jo vuosikymmeniä kun parempaakaan ei ole tullut vastaan. Edelläoleva sanavalinta tuo mieleeni jostain syystä pohjalaisen rehvastelun siitä, kun "hyvää yritetähän, mutta priimaa pakkaa tulemahan". Mutta parempia torttuja ei meillä osata kaivata , nämä ovat meille priimaa. Makuasia.

Ystävänpäivänä voisi tehdä uuden satsin näitä, koska minä en ainakaan muista mitään perinteistä leivonnaista sen päivän juhlistamiseen.Onkohan sellaista olemassa? Se olisi ainakin leipomoille hyvä sesonkituote. Ruotsissa annetaan sydänystävälle rasia punaisia sydänmarmeladeja tai suklaasydämiä, ruusuja ja kaikenlaisia pusi-pusi viestejä. Suomi ei muistaakseni ollut ihan yhtä pusi-pusi silloin kauan sitten viime vuosituhannella, mutta kyllä Suomessa on moni asia muuttunut, joten voi  olla että ystävyydenosoitukset  ovat nykyään hyvinkin tunteellisia, ihan hali-halia.

Tänä vuonna minulla  on kuitenkin tiedossa aivan erikoisohjelma ystävänpäivän viettoon. Meidät isovanhemmat on kutsuttu päiväkotivierailulle R-salmelle, on ohjelmaa ja tarjoilua, odotamme ihan malttamattomina!

2 kommenttia:

 1. No sillä lailla, sielähä o herkuteltu! Mää se en oo vielä ikkää nuita Ruunebergejä kokkeillu, saa nähä millo semmosia innostun tekkeen, mielelläni söisin ku joku tois :D

  Ääh, mää en innostu nuista Ystävänpäivistä eli Halloweeneista sen kummemmi ku Joulustakkaa, kauppiatte keksimiä hapatuksia. Lahajoilla ja herkuilla voi hemmotella lähheisiä ja ystäviä aina ku mieli tekkee.

  Teilläpä o mukava vierailu tievosa, ei mee ku hetki ja määki pääsen tuommosista hauskuuksista osalliseksi <3 Toissapäivänä käytii Mummin ja Ukin kultaa kattomasa, sielä hymypoika jo konttas semmosta kyytiä, että mää otin kilipailut sen kansa :D Siinä oli polovet koituksella!

  Mukavaa reissua kotomaaha!!!

  VastaaPoista
 2. Kyllä vaan reissu on yhtä juhlaa, Veikan kanssa juhlitaan päiväkodissa ja Pikkusisko täyttää seuraavana päivänä kokonaisen vuoden! Kuten blogissasi kirjoitit, kalenterinlehdet vilisevät vauhdilla ohi. Teilläkin on vauvakääröstä tullut konttaaja ja kohta kävelee. Lisää kalenterin vilistystä ja poika etsii paikkaansa aikuiselämässä.Onni on saada kuulua taustajoukkoihin ja myötäelää, mahdollisimman pitkään.

  VastaaPoista