keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2009

Mikrokaali

Kaupoissa on jo varhaiskaalia, pehmeää niin maultaan kuin lehdiltään. Maistuu ihan sellaisenaankin, mutta oikein hyvää tulee myös kun siivuttaa kaalia ohuenohuelti (juustohöylällä/ monitoimikoneen viipalointiterällä/ terävällä veitsellä, mikä nyt itsekullekin sopii). Levittele kaali mikronkestävään vuokaan, lirauta pohjalle aavistus vettä, höylää kaalin päälle voilastuja - aivan oikein, voita sen pitää olla - ripsuttele vielä sitruunapippuria ja pyöräytä hetki mikrossa. Tehosta ja ajasta en osaa sanoa muuta kuin että oma esihistoriallinen mikroni vuodelta 1980 tarvitsee 2 minuuttia momentilla "heat". Tämä mikrokaali riittää hellepäivänä vaivattomaksi ateriaksi, ehkä viipale jälkiuunileipää ja lasi piimää kyytipojaksi. Jos on yksin kotona, voi syödessä lukea mielenkiintoista kirjaa. Niitä riittää siinä missä kaalinpäitäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti