torstaina, huhtikuuta 21, 2011

Muisti ja muistot

Lähdin pienelle lomalle lähes suoraan töistä, mutta ainakin pää jäi sinne, sillä yhtä sun toista unohtui. Suurin harmi ja hatutus tuli siitä, kun kamera jäi kotiin. Olin suunnitellut kuvaavani upeita, hyvännäköisiä ruoka-annoksia ennen kuin iskisin hampaani kiinni niihin ja olisin sitten liittänyt kuviin omat kommenttini ja niin olisi syntynyt pienellä vaivalla (=syömällä) ehkä mielenkiintoinenkin postaus. Olin tukehtua kiukkuuni, kun perillä huomasin kameran puuttuvan ja kävin mielessäni läpi erilaisia rangaistuksia itselleni suuresta tyhmyydestä, mutta mikään niistä ei olisi voinut korjata tilannetta, niin makaa kuin petaa ja sitä rataa. Uutta kameraa en voinut itselleni suoda, ei ole kahdelle käyttöä kun en ole yhtäkään opetellut kunnolla käyttämään. Ne huonotkin kuvat olisivat nyt kelvanneet, sillä näyttäviä annoksia kuvauksellisissa paikoissa oli tarjolla joka aterialla. Nyt on vain kestettävä tämän takaiskun seuraukset ja rakennettava nöyrästi jotakin jo kertaalleen hylätyistä kuvista.
Kevät on tullut ja ikkunalaudalla kasvaa heleänvihreä basilika ruukussaan ja sitä tarvitaan runsaasti aina yhtä raikkaaseen tomaatti-mozzarellasalaattiin.
Siihen tarvitaan mozzarellapallukoita, puolitettuja kirsikkatomaatteja, krouvinpuoleista basilika-silppua ja mausteeksi oliiviöljyä,valkoista balsamietikkaa, suolahippusia ja mustapippuria.
Sitten syödään paprikaperunoita.
½ pakettia savustettua pekonia silputaan ja ruskistetaan, lisätään
1 rkl voita (laardia ei täältä löydy) ja
1 rkl oikein voimakasta paprikajauhetta, aidossa unkarilaisessa on ytyä, ja vielä
1 keltasipuli silputtuna, annetaan sipulin pehmetä ja lisätään sitten
1 dl vettä ja annetaan mössön hautua sillä aikaa kun kuoritaan ja lohkotaan
6-800 g perunoita ja lisätään vähän vettä, etteivät perunat tartu paistokasarin pohjaan.
Lisätään vielä
1 keltainen paprika suikaloituna
1 isohko tomaatti kuutioituna
ja kun perunat alkavat kypsyä, lisätään vielä
150-200 g voimakasta maustemakkaraa, esim. salamin tyyppistä kolbaszia viipaloituna ja hetki haudutellaan. Suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Tarjoillaan smetanan kera, koska ruoan on tarkoitus olla niin tulista, että pehmennys on paikallaan.
Jälkiruoaksi hedelmäsalaattia tuoreesta ananaksesta, banaanista ja viinirypäleistä, kastikkeena sulanut vaniljajäätelö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti