lauantaina, helmikuuta 25, 2012

Pienet prinsessat

Ruotsi elää prinsessahuumassa, ja media ottaa siitä irti kaiken mahdollisen. Raskautta ehdittiin odottaa niin kauan, että kansalaisia alkoi jo ahdistaa ajatus, ettei lasta tulekaan. Kruununprinsessan vatsan- ja vyötärönseutua zoomattiin ja kun ilmoitus tulevasta perheenlisäyksestä annettiin, alkoi herkeämätön odotus, suorastaan kollektiivinen koko kansan raskaus. Vatsan kuvia, äitiysvaatteiden ruotimista, sukupuolen aprikointia, synnytyksen ajankohdan urkkimista, sillä hovin uskottiin harhauttaneen tiedotuksellaan. Monarkian kannatus lähti nousuun, sillä suurin osa ruotsalaisista halusi katsoa eteenpäin kaikkien skandaalien jälkeen. Tyylittömät vaatteet, kauneusleikkaukset ja toinen toistaan seuraavat luksuslomat vielä kestettiin, mutta uskottomuudet, herraklubit sylitansseineen ja mafiakytkökset olivat jo liikaa.

Ja nyt on sitten pikku-Estelle syntynyt ja nimen ällistely päällimmäisenä. Ruotsalaiset ahmivat prinsessakakkua, jolla yleensä kruunataan kaikki juhlat ja nythän se on todella nimensä veroinen, ja siinä kakun ohella sulattelevat nimiä. HistorioitsijaHerman Lindqvist, jonka kansantajuiset historiankirjat ovat tehneet koko kansan tutuksi, sohaisi ampiaispesään, kun hän paheksui lapsen nimilitaniaa. Kuningatar Estelle ei sovi historiallisten perinteiden jatkajaksi. Nimi tuo hänen mieleensä yökerhokuningattaren, 30- luvun elokuvadiivan tai leivoksen (uskon, että sen niminen leivos kehitellään ja kaikki ruotsalaiset sellaisen syövät tytön syntymäpäivinä), mutta kuninkaallinen arvokkuus siitä puuttuu. Toisaalta Victoria on äärettömän suosittu nimenomaan välittömyytensä ja mutkattoman esiintymisensä takia ja vaikuttaa aina aidosti kiinnostuneelta keitä sitten tapaakin. Myös hänen sinnikäs taistelunsa rakkautensa puolesta teki hänestä "koko kansan prinsessan", ruotsalaisethan rakastavat rakkautta ja liikuttuvat pelkästä ajatuksesta, että jossakin solmitaan rakkausliitto. Lindqvist on jo julkisesti pyytänyt anteeksi sohaisuaan, ja nimi on pian saanut enemmistön kannatuksen ja tulevaisuudessa varmaankin luokkahuoneet täyttyvät estelleistä.

Minua on ihmetyttänyt se suosio, joka Victorialla tuntuu olevan Suomessa. Kai se sitten on niin, että suomalaiset halajavat kuninkaallista loistoa, prinsessaromantiikkaa ja tirkistelyä näiden etuoikeutettujen ihmisten kiiltokuvaelämään. Niidenkin kulissien takana on elämä murheineen, jopa rakkaudenkin kuoleminen, toki luksusversiona taloudellisesti erittäin turvatuissa oloissa.
Mutta minullapa on Suomessa ikioma prinsessa, viikkoa vanhempi ja kiloa painavampi kuin Estelle. Nimeä en vielä tiedä, tuskin kuitenkaan Estelle. Olen pakkaamassa laukkuja matkustaakseni tutustumaan tähän pieneen, ihmeelliseen olentoon, jossa yhdistyvät monet minulle rakkaat ihmiset ja lisäksi jotakin aivan uutta. Kohta minun on aika tehdä tilinpäätös Ruotsinvuosistani ja sitten siirryn mummolanpitäjäksi Suomeen.

1 kommentti:

  1. Mää kyllä kans närkästyin siitä nimen puimisesta, pittää kunnioittaa vanahempien valintaa, olipa sitte rinsessa eli ei... ja pittää varmaa täsäki kohtaa sanua, ettei se nimi rinsessaa pahenna, jollei rinsessa nimiä (nui niinkö vähä mukkailtuna).

    Ehkä se Victoria nauttii sitä suosiota ku se o niin semmone heleposti lähestyttävä olone, ei semmone koppailija... ja moon ylypiä, että se piti puolesa täsä rakkausasiasa, vaikkei ne vanahukset sitä ensin meinannu hyväksyä! Eikös se pikkusiskon entine hellu ollu "hyvvää sukua", ja minkä tempun sitte teki... ah oikia rakkaus, se ei kato rajoja... no joha meni mulla hempiäksi.. :D :D

    Tuosa justiinsa telekkarisa o Uutisvuoto ja Stan siinä selitti, että se pikkurinsessa oli leikannu itte napanuorasa ja sanonu, että: "Nyt o sitte tämäki tunneli vihitty käyttöön!" Heh, viittas varmaan siihe raskaasee vastuusee, joka tuommosesa asemasa tullee. O se ihanaaki ihanampi olla tavalline pulliaine :D

    Voi ku ihanaa, nää pääset sen teijän pikkurinsessan tuoksua nuuskuttelleen, ihanaa!! Mukavaa matkaa teille!

    VastaaPoista