sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2012

Elvishyvää

Elvis Pesley on laulajana ansainnut kuolemattoman maineen, näyttelijänä hän oli kaiketi keskinkertainen ja yksityiselämänsä oli kaukana kaikesta siitä, mitä voi pitää normaalina. Rahaa tuli ja meni tuhottomasti, tytöt ympäri maailmaa kirkuivat pelkästä ajatuksesta nähdä idolinsa, hännystelijöitä ja mielistelijöitä oli hänen seurassaan kellon ympäri ja hänen tahtonsa oli laki. Lopputuloksena oli ylipainoinen elostelija-lääkenarkomaani, joka päätti päivänsä vessanpytyllä, ja syntyi käsite elviskakka eli sellainen ruoansulatusjäte, jonka irtoaminen kehosta voi viedä hengen. Elviksen ylipaino aiheutui hillittömästä syömisestä, kuinkas muuten, roskaruokaa, makeita herkkuja ja cokista mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Maapähkinävoi-banaanitäytteinen grillivoileipä oli yksi hänen suosikkiherkkunsa, tuhtia tavaraa.

Tämä Elvishyvä on nopea ja helppo jälkiruoka, taatusti lihottava ja epäterveellinen , mutta sen verran on itsekuria minullakin, etten jatkuvasti tätä syö. Mutta toisaalta kaikenlaista muuta ja mielellään useinkin, joten itsekurilla en voi kehuskella enkä myöskään vyötäröllä. Se jäi matkasta joskus 80-luvulla. Mutta en minä sen perään enää haikaile, on isompia murheita, jos on tarvis synkistellä. Ja sellaisessa tilanteessa Elvishyvä on paikallaan.

1 dl täysmaitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria ja
1 tl jauhettua inkivääriä kuumennetaan hitaasti ja annetaan sitten kiehahtaa minuutin ajan.

Lisätään
150 g maitosuklaata (ei mitään tummaa ja terveellistä) ja
1 ronski rkl voita

Tätä lämmintä ginger fudge-kastiketta kaadetaan laajoin liikkein hyvän kermavaniljajäätelöannoksen päälle ja viereen ja koko komeuden päälle ripotellaan höystöt eli
rouhittuja mm:iä/amerkanpastilleja/nonstoppeja ja
rouhittuja cashewsuolapähkinöitä
Elvis laittoi huipulle vielä punaisen maraschino-cocktailkirsikan, mutta sillä kohtaa minä nyt säästän- lantteja, kaloreita, vaivaa, jotakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti