sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2012

Leikittiin


Edellisen postauksen limettipiirakka oli jälkiruoka, kun neljä selkeästi eri-ikäistä henkilöä vietti mukavan päivän yhdessä. Meitä oli koolla viittävaille kolmevuotias, viittävaille teini-ikäinen, tasan keski-ikäinen ja viittäyli eläkeikäinen. Kaikilla vielä/jo omat hampaat, mutta alkuruoaksi tuli silti sosekeitto. Se on joko hyvää tai sitten ei, mutta ainesosia ei voi tonkia erikseen ja olla ennakkoluuloinen. Lapsethan usein kieltäytyvät joistakin ruoka-aineista muunkin kuin maun perusteella. Syynä voi olla aineksien ulkonäkö, koostumus tai se varma tieto, etten tykkää, koska en ole koskaan maistanut, koska en tykkää. Keitto oli parsakaalista tehty, mukana myös sipulia, porkkanaa, makua antamassa pippurituorejuustoa ja ruokakermaa makua pyöristämässä. Keittoon oli tarjolla kyytipojaksi turkkilaista jogurttia, jossa oli murusteltua fetaa, luraus oliiviöljyä ja sitruunamehua.
Tämän kuvan perusteella kuka tahansa voisi suhtautua ennakkoluuloisesti tähän suttuiseen soppaan, mutta hyvää se oli. (Eikö minulle koskaan kehity valokuvaajan tarkkaa, objektiivista silmää?!)

Pääruokana oli (nuorisoa mielistellenkö ?) broileri-, sipuli- ja paprikasuikaleista haudutettu mössö ärhäköillä mausteilla ja korianterisilpulla ryyditettynä. Sitä lusikoitiin lämmitetylle tortillalle ja cheddarkastiketta (cheddaria sulateltu ruokakermassa ynnä mustapippuria) päälle, lettu rullalle ja nauttimaan.
Mössö kuumentamista vailla


Salaattia raikastamaan


Myöhemmin lapsityövoimaa hyväksikäyttäen tehtiin iltapäiväkahville cupcakeja vai ovatko ne Suomessa kuppikakkuja? Ei ole tuntumaa.Kuvassa näkyy työläisen käsi vaatimassa palkkaansa.

2 kommenttia:

  1. Aaah, tuo sosekeitto kuulostaa herkulliselle ja samote tuo kyytipoika!!! Mää en oo vielä kokkeillu sitä turkkilaista jugurttia, mutta se partaukko o mulle jo aika viettelevästi kuiskutellu sielä maitohyllysä ja kerra jopa kassajonosa etellisen asiakkaan kärrystä!! Keitikkös tuoreesta vai pakastetusta parsasta?!?

    Teillä o sielä kuulostanu oleva mukava päivä!!

    VastaaPoista
  2. Minä suosittelen partaukkoa oikein lämpimästi, ainakin ruoanlaittoon ja leipomiseen!

    VastaaPoista