lauantaina, toukokuuta 07, 2011

Raparperimuruseni



Tämä äkkiseltään talkkunakuorrutteisen näköinen jälkiruoka on totisesti ulkonäköään miellyttävämpi tuttavuus. Näinhän on asian laita usein ihmistenkin kanssa. Tämä on jatkoa raparperiteemalle.
Puolisen kiloa raparperia pilkotaan uunivuoan pohjalle ja päälle sirotellaan puolentoista desin verran sokeria, osa voi olla vaikka fariini- tai ruokosokeria. Makua antamaan voi lisätä vaniljasokeria tai sitruunankuoriraastetta tai inkivääriä tai manteliliköörilurauksen.Vuoka pannaan 175-200 asteiseen uuniin hautumaan noin tunniksi ja siinä ajassa raparperit pehmenevät mössöksi, sokeri sulaa ja imeytyy raparperimassaan, joka voi olla kuumana melko vetistäkin, ei haittaa.
Päälle ripotellaan murutaikina, jossa on
75 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl manteleita karkeana rouheena
ja paistetaan 200 asteessa noin puoli tuntia. Nautitaan haaleanlämpimänä vaniljakastikkeen tai puolisulan vaniljajäätelön kera.
Tämän murutaikinan alla voi raparperin tilalla olla hapokkaista omenoista haudutettu hilloke.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti