perjantaina, helmikuuta 06, 2009

Jammutorttu jauhonsäästäjille



Kauan, kauan sitten Jammu oli töissä nigerialaisen diplomaatin huushollissa ja tarjosi tätä torttua naiselle, joka ihastui siihen ja tarjosi sitä siskoilleen, joista yksi oli minun kollegani, joka tarjosi sitä minulle ja minäkin ihastuin. Sen pituinen se.

Torttuun tarvitaan:
6 keltuaista
250 g sokeria ja vatkataan vaahdoksi

200 g hasselpähkinöitä jauhetaan hienoksi ja lisätään näihin jauhoihin vielä
2 tl leivinjauhetta ja
2 tl vaniljasokeria

Keltuaisista jäi
6 valkuaista ja ne vatkataan kovaksi vaahdoksi

Molemmat vaahdot ja pähkinäjauhot yhdistetään varovasti ja ja kumotaan uunipellille leivinpaperin päälle ja paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kumotaan sitten toiselle leivinpaperille, jolle on siroteltu 3tl vaniljasokeria + 3 tl kaakaota.
Torttupohjalle levitetään kevyesti makeutettua kermavaahtoa, jonka voi maustaa myös konjakilla, ja sitten kääritään rullalle.
Helppo ja nopea tehdä, jos koneet hoitavat vatkaukset.
Syntisen hyvää kaikkien niiden mielestä, joille olen jammua tarjoillut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti