sunnuntai, tammikuuta 10, 2010

Ruusukaalilisäke

Tämä ruusukaalipannu on hyvä kasvislisäke tai kasvissyöjälle riittävä ateriaksi (terveisiä siskolle!).
Tarvitset:

500 g ruusukaaleja, jotka esikeitetään suolatussa vedessä(n. 5 min jos ovat tuoreita, pakastetuille riittää vähempikin). Ennen keittämistä minä halkaisen kaalit ja poistan kannan pienellä v-leikkauksella kitkeryyden välttämiseksi.
½ - 1 (koosta ja makutottumuksista riippuen) punasipuli ohuen ohuiksi renkaiksi
1 dl kuorittuja kokonaisia manteleita
Kuivalla pannulla paahdetaan hetki manteleita, lisätään vähän voita ja sipulirenkaat ja haudutetaan hetki, sitten lisää voita ja ruusukaalit ja taas haudutetaan. Ja sitten lisätään
pieni tölkki maissia (neste valutettu pois) ja haudutetaan sen verran että maissi kuumenee. Lisää voita? Jaa-a, jos omatuntosi kestää, maku kyllä paranee. Ja lopuksi pannulle ripotellaan
150 g kuutioitua fetaa, joka saa pehmitä vaan ei sulaa. Valmis! Juustosta tulee riittävästi suolaa, jos pippuria haluat, suosittelen sitruunapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti