Tämä on helppo ohje, jolla saa pakastekalasta maistuvan aterian. Tuore kala ei edes onnistu tällä ohjeella yhtä hyvin. Helppoutta lisää sekin, ettei kalaa tarvitse eikä saa sulattaa.
400 g pakasteturskaa pannaan voilla voideltuun, mahdollisimman "tyköistuvaan" uunivuokaan ja päälle kaadetaan liemi, joka on tehty kiehauttamalla
3 dl kuohukermaa (Ei saa keventää, rasvaista sen on oltava!)
0,5 g sahramia
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
yrttimausteita maun mukaan
Vuoka 200-asteiseen uuniin ja valmista on 40-50 minuutin kuluttua. Kypsymisen loppuminuuteilla vuokaan voisi lisätä katkarapuja, mutta mitä suotta, ihan hyvä näin. Keitetyt perunat ja kasvikset - herneet, parsakaali, porkkana jne. - sopivat sahramikastikkeen makuun.
Kuvan vuoassa pötkötti kaksi turskatiiliskiveä, mutta toinen on jo syöty. 3 dl kermaa riitti kastikkeeksi molemmille.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti