lauantaina, maaliskuuta 14, 2009

Tonnikala- ja sipsivuoka

Minä tiedän, että perunalastut ovat epäterveellistä ja lihottavaa syötävää ja enimmäkseen kilvoittelen elontiellä eteenpäin ilman niitä, mutta ruokareseptissä ne tuntuvat vähemmän kielletyiltä. Koko tämä ruoka voi tosin olla ravinto-opillisesti arvoton, mutta ainakin se maistuu.

2 tölkkiä tonnikalaa öljyssä
kalatölkkien öljyssä haudutetaan
1 hienonnettu sipuli TAI pätkä purjoa hienonnettuna
pari valkosipulinkynttä murskattuina
punainen paprika pilkottuna

1 tölkki Campbellin sienikeittoa (cream of mushroom) + puoli keittotölkillistä maitoa
150 g perunalastuja (vaikkapa sourcream& onion), huolimattomasti murskattuina

Kaikki aineet yhdistetään, maustetaan mössö valkopippurilla, soijalurauksella ja yrttisuolalla ja kaadetaan voideltuun uunivuokaan.

Päälle munamaito
1 muna + 1 dl maitoa
ja juustoraastetta.
Paistetaan puolisen tuntia 175-asteisessa uunissa. Lopputulos on yleensä, paitsi maistuva, myös kauniin ruskea.
Lisäksi sopii tietysti tarjota raikasta, värikästä salaattia. Runsaasti ja omatunto kevenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti